Pakde wes Ngekei Dana Penanganan Banjir Kencong Jember

SURABAYAPAGI.com, Surabaya - Gubernur Jatim, Soekarwo, ngomong Pemprov Jatim lewat Dinas PU Sumber Daya Air wes ngetokno dana gawe ngatasi jebol’e tanggul seng nggarai banjir nang Kecamatan Kencong, Jember.
"Wingi PU Sumber Daya Air njaluk Rp 560 juta sak cepete gawe ngelakoni solusi seng 60 meter jebol Iku. Wes aku acc (setujui)," jarene Soekarwo sak marine ketemu karo pelaku Industri kecil menengah (IKM) se-Jatim nang Hotel Mercure Grand Mirama, Jalan Darmo, Surabaya, Rabu (26/12).
Pakde Karwo ngomong, gawe ngurangi debit banyu banjir seng jek menggenangi panggon iku, pemerintah bakalan nambah pompa gawe nyedot banyu.
Selain iku, pihak’e bakalan prioritasno penutupan tanggul dalam penanggulangan bencana iku.
"Onok (pompa tambahan) seng wingi dijaluk iku segera. Asline seng kudu dilakoni (jebol) 60 meter iku ditembok disek. Lek gak, banyune bakalan mlayu mrono terus," jarene Pakde Karwo.
Pakde Karwo nyinggung penyebab meluapnya debit banyu seng sampek nyebabno kejebolan tanggul yoiku ekosistem lingkungan seng rusak.
Salah siji seng paling ketok yoiku gak onok maneh tanduran tegak seng gunane gawe penahan lan nyerap banyu. sry