•   Senin, 6 April 2020
Suroboyoan

Ibu-ibu Konangan Nyolong HP nang Mall

( words)
Andrianis Febby (29) ketangkep polisi soale nyolong handphone nang mal Surabaya kidul, Selasa (1/1)


SURABAYAPAGI.com, Surabaya - Andrianis Febby (29) ketangkep polisi sak marine konangan nyolong handphone nang toko took klambi mall Surabaya kidul, Selasa (1/1).
Aksi warga Singosari Banyuwangi iki kepek karo penjaga toko.
Kanit Jatanras Polrestabes Surabaya AKP Agung Widoyoko ngomong, aksine iku konangan sak marine penjaga toko curiga pas tersangka teko.
"Moduse pura-pura tuku klambi karoan ndelok barang nang mejo toko trus pura-pura dulinan handphone," jarene AKP Agung Widoyoko lewat telpon, Kamis (3/1).
Pas korban gak ngereken, tersangka njupuk handphone seng sek dicas nang mejo toko.
Jarene Agung, aksi tersangka iki kerekam CCTV. Sak marine korban sadar HPne ilang, de’e langsung ngejer pelaku.
Pas digeledah, onok handphone Xiaomi nggone korban ditemukno nang njero tas tersangka. Selain iku, tiga handphone liyane sisan ditemukno nang tas iku.
"Seng situk’e handphone teko hasil sak durunge, seng loro nggone de’e. konangan teko CCTV. Nang panggon iku sering onok (pencurian) dadi pemilik masang CCTV," tambah Agung.
Diakoni, Febby nekat ngelakoni aksi kejahatan iku soale kebutuhan ekonomi ngingoni anak’e dewean sak marine pegatan karo bojone.
"Pengakuanne kebutuhan ekonomi. Pengakuanne sekali tok tapi aku yakin luwih teko iku soale de’e wes wani nang panggon umum. Tapi teko pengakuanne ping siji, seng jelas faktane de’e kebukti ngelakoni pencurian," pungkasane Agung. sry

Berita Populer